Isus în Ierusalim – Flavius Avramescu

„Osana, Fiul lui David! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului!”

Și din nou am ajuns în pragul unei sărbători. Ne bucurăm pentru că intră Isus în cetatea cea sfântă. Este primit cu bucurie. Ramuri de finici așezate în fața Lui! Dansuri, cântece de bucurie, mai ceva ca la zilele cetății. Isus intra și nu spunea nimic…

Văzând efectul de turmă, care din trecut funcționează până astăzi, Isus a venit în smerenie pe măgărușul neîncălecat de nimeni până atunci. Pare ciudat…un Rege să intre călare pe măgar; El trebuia să intre pe un cal puternic, îmbrăcat în haine demne de un rege (după cum ar spune unii), dar nu…a vrut să fie El și nu să se dea drept altul.

Matei spune că atunci Isus S-a îndreptat spre Templu. Acolo a scos afară pe vânzători, a răsturnat mesele schimbătorilor de bani deoarece nu I-a plăcut ceea ce vede: dintr-o casă de rugăciune, Templul a ajuns o peșteră de tâlhari.

Nu vreau să insist mult pe ceea ce s-a întâmplat atunci, ci vreau să spun câteva gânduri despre ceea ce se întâmplă în zilele noastre. Acum, pentru a fi un om primit bine, trebuie să ai eticheta de la costum la vedere, mașina cu mulți cai putere și relații cu cei din peșteră. Și în zilele noastre, Isus, este primit de Florii, iar peste o săptămână este dat la moarte. În momentul de față, se caută oameni care să dea ceea ce au pentru Isus, așa cum a făcut proprietarul măgărușului, dar din păcate ne ținem inima legată prea mult de ce este pe pământ.

Isus a intrat în cetate și a fost primit în ropote de aplauze, dar a fost primit de aceia care nu-L cunoșteau. Anul acesta, în 2015, ce dorești? Încă te mai întrebi „Cine este Acesta?” sau ieși înaintea Lui și-I spui „De când te-am așteptat, Isuse!”. Anul acesta te mai înhăitezi cu cei din jurul tău sau vei spune la fel ca orbul „Eu una știu…”. Mai este o săptămână, ce vei face? Oare îi vei mai bate un cui pe cruce sau Îl vei chema în viața ta și-L vei ruga să mai lase din sângele Său peste tine?

Este alegerea ta! Alege să trăiești! Isus dorește a intra!

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.