Jurnal emoțional – Ancuța Costean

„Cât pentru mine,fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu.”
Psalmii 73:28


EL mă uimeşte în fiecare dimineaţă şi la fiecare apus de soare.

Mă simt binecuvantată când deschid ochii şi văd că bunătatea Lui e încă acolo, învăluindu-mă în dulci adieri de siguranţă. Îi simt parfumul protector chiar şi când nu e lângă mine. Inexplicabil, El ştie când stau jos, ştie când mă scol şi îmi cunoaşte gândurile înainte să le rostesc. Mă cunoaşte atât de bine încât îmi ştie planurile din inimă şi mă călăuzeşte cu blândeţe înspre calea cea bună. Paşii mei nu se clatină când păşesc, căci El mă ţine strâns de mână.

Mă emoţionez în fiecare dimineaţă când citesc mesajele Lui de dragoste pentru mine. De multe ori îmi spune că se pot clătina munţii şi dealurile, dar dragostea Lui nu se va muta de la mine, iar legământul Lui nu se va schimba niciodată faţă de mine. Mă asigură de fiecare dată cu un zâmbet profund că sunt atât de preţioasă în ochii Lui, încât ar da oameni pentru mine şi popoare pentru viaţa mea. Oricât aș încerca, nu pot să egalez dragostea Lui fără să mă simt copleşită de recunoștinţă. Ceea ce îmi dăruieşte El e mai mult decât emoţie – e o cascada de sentimente turnate pe nerăsuflate în cupa micuţă a inimii mele. De multe ori paharul meu este plin de dă peste el, dar niciun strop nu se risipeşte, ci se strânge picătură cu picătură în altarul inimii mele.

Merg pe stradă cu inima veselă şi plină de bucurie, gândindu-mă cât de bine mă simt în prezenţa Lui. Pot să fiu eu însămi cu El, fără a depune efort în a mă schimba pentru a-I fi plăcută. Nu m-a criticat niciodată pentru felul în care arăt şi nici nu mi-a spus că am nevoie să mă înfrumuseţez sau să fiu altfel. În schimb, El m-a salvat de la o viaţă de nemulţumire şi de tristeţe. El m-a asigurat că sunt valoroasă şi perfectă în ochii Lui şi îmi aduce aminte de acest lucru ori de câte ori mă gândesc cât de neînsemnată sunt. El mi-a captivat pentru totdeauna atât inima, cât şi mintea. Gândul meu cugetă zi şi noapte la El, inima mea este plină de El şi buzele mele vorbesc numai despre El. Mă umplu de fericire când aud numele Lui şi mă bucur ori de câte ori mi se zice să mergem în casa Lui. El m-a făcut să Îl iubesc cu toată inima mea, cu tot sufletul meu, cu toată puterea mea și cu tot cugetul meu.

Când îmi plec capul pe pernă El e prezent în mintea mea și astfel adorm în pace, căci numai El îmi dă linişte deplină în locuinţa mea. Îl am necurmat înaintea ochilor, căci atunci când este El la dreapta mea nu mă tem nici de groaza din timpul nopţii, nici de săgeata care zboara ziua. El îmi aprinde lumina mea; El luminează întunericul meu. Când îmi întorc privirele spre El, mă luminez de bucurie şi nu mi se umple faţa de ruşine.

El mă protejează cu dragostea unui tată, cu dragostea unui frate, cu dragostea unui mire. Tot ce face El e desăvârşit şi toate gândurile Sale sunt bune pentru mine să îmi dea un viitor şi o nădejde. Ori de câte ori mă tem, inima mea se încrede în EL şi sufletul meu tânjeşte după El. Pentru mine, mai mult face o zi în casa Lui decât o mie în altă parte, căci El e pentru mine un soare şi un scut, iar braţul Său este puternic. Mă voi lăuda bucuroasă cu El şi voi spune tuturor ce bogat în bunătate este El. Siguranța pe care mi-o dă El când îmi spune că va fi cu mine în toate zilele vieţii mele, mă face să îmi doresc să fiu în casa Lui până la sfârşitul zilelor mele. El m-a logodit cu El pentru totdeauna prin neprihănire, judecată, mare bunătate şi îndurare; m-a logodit cu El prin credincioşie…

Mă simt atât de împlinită în El, încât aştept cu nerăbdare ziua în care Îl voi cunoaşte pe El pe deplin, ziua când mă va chema în casa Tatălui Său, ziua în care voi fi mireasa Lui, ziua în care voi fi cea mai fericită.

Ancuța Costean

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.