psalmul 2

MEDITAȚIE LA PSALMI: Psalmul 2 – CRISTIAN OROBEȚ

Trăim vremuri asemenea cu cele din timpul lui Noe sau poate mai bine zis ca și pe vremea judecătorilor, când fiecare face ce îi place. Rugăciunea a început fie tot mai slabă, dragostea pentru cei din jur se răcește tot mai mult iar credința multora a scăzut. Și ne întrebăm: oare de ce? De ce se întâmplă toate aceste lucruri? Oare nu cumva L-am mâniat pe Fiul prin necinstirea Lui? 

Primele trei versete ale Psalmului de astăzi prezintă atât de clar vremurile pe care le trăim astăzi. Dar ce putem face noi? Privind la îndemnul Psalmului 2 descoperim câteva lucruri pe care le putem face.

În primul rând, Slujiți Domnului cu frică. Cum pot să-L slujesc pe Dumnezeu? Având o atitudine demnă la adresa lui Dumnezeu. În ce constă această atitudine? Spuneam chiar la începutul acestui mesaj despre rugăciune. Roagă-te lui Dumnezeu. Vino sincer înaintea Lui , iar El te va asculta și îți va răspunde potrivit cu voia Lui. Mai apoi, arată dragoste pentru semenii tăi. Să îl iubesc chiar și pe cel ce îmi greșește? Da! Aceasta este și porunca lui Dumnezeu; să ne iubim uni pe alți.

Dar ce facem cu credința? Fără credință noi nu putem fi plăcuți lui Dumnezeu. Trebuie să crezi ca El este Dumnezeu, că El este Stăpân peste toate lucrurile și că El este în control, indiferent de situațiile prin care treci. Trebuie să crezi în jertfa Domnului Isus. Că El a murit ca tu și eu să fim salvați.

În al doilea rând, Bucurați-vă! De ce să ne bucurăm? Pentru că El Își reînnoiește binecuvântările Sale în fiecare zi față de noi, chiar dacă noi nu merităm de cele mai multe ori. Trebuie să te bucuri de biruința Domnului Isus. El a biruit moartea ca tu să trăiești! Nu trăi oricum! Trăiește căutând să ai o credință tot mai mare!

Iar al treilea rând: Ferice de toți câți se încred în El! Încrede-te în Domnul din toată inima ta. Cel rău va încerca să lovească în credința ta. Trebuie să recunoaștem că fără Dumnezeu nu putem face absolut nimic. Frica de necunoscut nu trebuie să afecteze încrederea ta în Dumnezeu. De ce? Pentru că așa cum am precizat și mai sus, Dumnezeu este în controlul tuturor lucrurilor!

Te provoc în această zi să accepți provocarea de a ne ruga împreună: Doamne, ajută-mă să mă încred totdeauna în Tine. Fără Tine, fără prezența Ta în viața mea sunt atât de slab! Am nevoie de Tine, Dumnezeul mântuirii mele! Ajută-mă să fiu cu adevărat o lumină în această lume nesigură care se afundă tot mai mult în întuneric. Îți mulțumesc că mă asculți! Amin.

CRISTIAN OROBEȚ

Distribuie mai departe:


Despre autor

Orobet Cristian

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.