psalmul 3

MEDITAȚIE LA PSALMI: PSALMUL 3 – CRISTIAN OROBEȚ

Nu mai este scăpare pentru el la Dumnezeu! – Psalmul 3:2

O nouă zi, un nou psalm de la care avem de învățat. Astăzi ne vom uita la acest psalm scris de împăratul David. David a fost un mare împărat care atunci când a greșit, a știut să vină cu sinceritate înaintea lui Dumnezeu și să își ceară iertare. Iar Dumnezeu, în bunătatea Lui, l-a iertat.

De foarte multe ori auzim în jurul nostru aceste cuvinte amintite și în versetul 2: Nu mai este scăpare pentru el la Dumnezeu! Oare așa să fie?  În cele ce urmează vom încerca să găsim câteva răspunsuri la această întrebare.

Dar, Tu, Doamne, Tu ești scutul meu, Tu ești slava mea și Tu îmi înalți capul! (v3). Crezi că Dumnezeu poate fi și scutul tău? Crezi că poți găsi la El scăpare? Este un sentiment atât de plăcut să știi că orice ar veni, că orice s-ar putea întâmpla este cineva la care găsești mereu scăpare și salvare. Te provoc în această zi să îți pui toată încrederea în Dumnezeu, în Cel care poate da biruința.

Eu strig cu glasul meu către Domnul, și El îmi răspunde din muntele Lui cel sfânt (v4). Strigă către Dumnezeu! Cere ajutor din partea Lui. Trebuie să recunoaștem că fără El nu putem face nimic. De ce? Pentru că avem nevoie în orice zi, în orice moment de ajutorul Lui. Fie că vrem să acceptăm sau nu, suntem dependenți de Dumnezeu. Dar ce frumos este să știi că bunătățile Lui nu s-au sfârșit și că îndurările lui nu au ajuns la capăt, ci ele se înoiesc față de noi în fiecare dimineață.

Mă culc, adorm și mă deștept iarăși, căci Domnul este sprijinul meu (v5). Gândul că ai pe cineva la care să apelezi îți aduce atât de multă liniște. Permite-mi în această zi să îți dau un sfat: Sprijinul tău să fie totdeauna Hristos! Nu vei avea niciodată de pierdut!

Așa cum am obișnuit până acum la final de mesaj, vreau să ne rugăm împreună: Doamne, îți mulțumesc că pot găsi scăpare la Tine. Îți mulțumesc salvarea mea este în Tine. Te rog în această zi să rămâi cu mine și orice ar veni știu că Tu ești în controlul tuturor lucrurilor, iar pentru aceasta îți mulțumesc. Doamne îți mulțumesc că nu mă lași singur. Amin!


Binecuvântea Domnului să fie peste tine!
CRISTIAN OROBEȚ

Dacă vrei să citești și alte resurse text, acestea pot fi găsite în meniul principal al blogului. Pentru devoționale, click aici!
Dacă vrei să citești câteva recomandări sau recenzii de cărți, aceasta este posibil cu un singur click aici.

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.