cerul si jertfa

NE LEAGĂ CERUL ȘI JERTFA – FLAVIA FILIP

Nicio sărbătoare a Paștelor nu mai fusese prăznuită ca aceasta…
2 Cronici 35:18a

Ce înseamnă pentru tine această sărbătoare în contextul actual? Clădirile sunt închise, dar nu și Biserica. Biserica nu o poate închide nimeni! Faci tu parte din Biserica Lui? Ești Biserica Lui? Ai tu inima deschisă pentru Hristos? El a murit pentru tine, dar tu trăiești pentru El?

Haideți să nu mai sărbătorim pasiv, uitând de adevărata semnificație. Haideți să ne întoarcem la ceea ce a fost la început! Gândește-te, dacă ai fi fost atunci, acolo, când Isus și-a dat viața pentru tine, ai fi avut acum o altfel de atitudine? Să Îl vezi cum privește cu dragoste înspre cei ce Îl răstignesc, cum se roagă pentru iertarea lor…

Nu cuiele L-au ținut, ci dragostea! Dragostea pentru tine, dragostea pentru mine. Vă spun că nu am cunoscut o dragoste mai mare ca aceasta. O dragoste care să jertfească pentru noi cât a jertfit Isus. Ah și încă în ce chinuri, în ce durere ne-a iubit… Aceeași dragoste pe care a avut-o atunci pe Golgota, stând între pământ și Cer, aceeași adâncă dragoste o are și acum pentru noi.

Tu ce faci cu dragostea Lui? O onorezi? Onorăm noi dragostea Lui, jertfa Lui cu adevărat în astfel de zile? Multora dintre voi vă lipsește părtășia. Îmi lipsește și mie. Însă haideți să nu uităm că biserica suntem noi! E momentul ca să intri în odăiță și să închizi ușa după tine și familia ta. E momentul să avem părtășie cu El cum poate nu am avut niciodată.

Nu, nu uităm nici de frații noștri. Purtați-i în rugăciuni, mai dați un telefon, trimiteți un mesaj de încurajare, de apreciere – așa, fără motiv. Nu avem nevoie de evenimente speciale pentru a ne conecta unii cu ceilalți. Poți să faci asta și de la distanță. Ceea ce ne leagă pe noi nu e pământul, nu sunt clădirile – e CERUL! Cerul și minunata Lui JERTFĂ!

El a murit pentru noi, ca noi să trăim pentru El și să avem viață veșnică. Haideți să trăim pentru El. Haideți să iubim cu adevărat! Haideți să ne oprim din a-L mai răstigni. A fost suficient o dată, cât să salveze lumea toată!

Flavia Filip

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.