Nevoia inimii pribege – Cosmin Rîșcanu

Căutați-L pe Domnul cât timp mai poate fi găsit!
Chemați-L cât timp mai este aproape!

Isaia 55:6


Trăim într-o lume în care noi ca și oameni avem diverse nevoi – nevoia de îmbrăcăminte, nevoia de apreciere, nevoia de apartenență, nevoia de relație… Însă această nevoie de a avea o relație este nevoia indispensabilă a omului.

Astfel, omul a fost creat pentru a relaționa atât cu Dumnezeu, cât și cu cei de lângă el. Atunci când Dumnezeu l-a creat pe om, l-a creat în primul rând pentru a avea o relație cu divinitatea. Însă, datorită faptului că omul s-a lasat infectat de maladia păcatului, relația dintre el și Dumnezeu a început treptat-treptat să se rupă. Apoi, din dorința de a restaura legătura pierdută, Dumnezeu a pregătit un plan al răscumpărării și a reparat relația prin Isus, prin cruce.

Așadar, se poate observa că fără a avea o relație cu Dumnezeu, omul nu poate trăi. A avea o relație cu Dumnezeu înseamnă a sta de vorbă cu El prin rugăciune, a citi Cuvântul Lui și bineînțeles a-L împlini. Poate cauți să ai o asemenea relație cu Dumnezeu și te gândești la ce vor zice cei din jurul tău, familia, prietenii… Îți spun că am trecut și eu prin asemenea situații și nu trebuie să lași ca obstacolele oarecare să te împiedice în a intra într-o relație cu Dumnezeu. Este relația pe care o legi pentru veșnicie. Este relația care trebuie pusă pe primul loc. Este nevoia primordială a ta… Este cel mai frumos timp – timpul petrecut cu Dumnezeu.

Bineînțeles că nu trebuie să cauți relația cu Dumnezeu doar pentru binecuvântările pe care ți le poate dărui. Nu trebuie să alergi mai mult după împlinirea nevoilor tale, decât după a avea o relație permanentă cu Isus. Însă, te asigur că dacă vei căuta cu toată inima o părtășie sinceră cu Dumnezeu, El te va binecuvânta.

Desigur, s-ar putea întâmpla, ca pe traseul călătoriei vieții să întâmpini diverse obstacole, lipsuri care te vor scoate din zona de confort. Poate că în aceste momente cauți răspunsuri, cauți soluții, poate trăiești o agonie spirituală și nu știi cum să ieși din acea stare. Te îndemn să stai înaintea Aceluia care deține controlul întregii lumi și vei vedea că El dorește să te ajute chiar pe tine. Îți spun aceste lucruri, deoarece El Înșuși ți le spune prin Cuvântul Său: deși, El locuiește în ceruri, în sfințenie, Îi face plăcere să se coboare înspre tine, înspre orice duh zdrobit pentru a-l ridica, pentru a-l înviora (Isaia 57:15). Cheamă-L și El îți va răspunde! (Psalmul 91:15)

Nu amâna ziua, ora și minutul! Alege să îți trăiești viața de aici împreună cu Dumnezeu pentru a beneficia de viața veșnică împreună cu El. Caută ca relația ta cu Dumnezeu să fie cea mai de preț! Ai nevoie de această relație!

Cosmin Rîșcanu

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.