Parfum de cer – Flavia Ungur

„În adevăr, noi suntem înaintea lui Dumnezeu o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii și printre cei ce sunt pe calea pierzării”
2 Corinteni 2:15


Alături de întreaga complexitate a trupului nostru, atunci când am fost creați, Dumnezeu ne-a oferit și cele şase simţuri de bază. Acum, imaginează-ţi cum ar fi să nu te poţi folosi de simţul mirosului atunci când te afli într-o încăpere în care au loc scurgeri de gaz toxic şi inflamabil. Așadar, oare este simţul mirosului indispensabil vieţii? – Cu siguranţă!

Observăm cum doar o minte de Dumnezeu, un designer absolut a putut, proiecta un univers atât de fascinant în care fiecare particulă își cunoaște locul ei. Astfel, suntem convinși că tot ce a creat El este de cea mai bună calitate!

Întorcându-ne înspre aspectul simțului olfactiv, trebuie să recunoaștem că suntem preocupaţi deseori ca nu cumva să ieşim din casă fără a răspândi mirosul fermecător al parfumului nostru preferat. Deși ne simţim bine atunci când cei din jur ne complimentează parfumul, trebuie să ne reamintim că mai mult decât această preocupare de a răspândi un miros plăcut, noi suntem chemați să răspândim mireasma cerească – parfumul de cer, în calitate de copii preaiubiţi ai Tatălui.

Aşa după cum esenţa de parfum de cea mai bună calitate este păstrată în sticluţe mici, la fel şi mireasma sfinţeniei şi a dragostei divine este păstrată în inimile noastre micuţe. Diferenţa majoră între cele două recipiente este că inima, cu cât dăruieşte şi răspândeşte mai multă mireasmă, cu atât se umple mai mult de grația divină, pe când simpla sticluţă se goleşte repede.

Deoarece, inimile noastre sunt îmbibate în „parfumul” dragostei divine, să lăsăm ca parfumul cerului să inunde şi inimile celor de lângă noi, punându-i în legătură directă cu Tatăl. Esenţa care răspândeşte acest parfum este cea mai aleasă, cea mai scumpă şi totuşi cea mai accesibilă: ea este dragostea lui Cristos!

Flavia-Adelina Ungur

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.