Foto: Zerni Roxana
Foto: Zerni Roxana

Pribeag printre anotimpurile vieții – Miriam Guia

Tu numeri paşii vieţii mele de pribeag”
Psalmii 56:8a


Să înveți să „capsuleziˮ fiecare moment al vieții tale de pribeag este dovada înțelepciunii divine. Să trăiești pe deplin fiecare clipă, să te bucuri cu adevărat de cei care te înconjoară este frumusețea dragostei Sale așezată în tine.

Pe parcursul pribegiei tale pe acest pământ ți s-au pus la dispoziție o oglindă și o fereastră. Amândouă sunt făcute din sticlă, însă depinde de tine înspre care vei dori să privești. Oglinda îți va permite doar să te vezi pe tine însuți, însă fereastra îți va oferi o altă perspectivă. Atunci când vei privi printr-o fereastră vei putea să observi oamenii, vei putea să le identifici trăirile, să-i însoțești în călătoria vieții, să te bucuri sau să plângi împreună cu ei.

Am fost supuși vulnerabilității timpului. Vedem fragilitatea momentelor și trăirile anterioare ne stau ca mărturie pentru demonstrarea unicității clipelor. Depinde de tine ce vei face cu nisipul clepsidrei pe care l-ai primit – îl poți lăsa să ți se scurgă printre degete sau îl poți înmulți dându-i valoarea pe care o intenționase și Creatorul.

Adu-ți aminte că timpul e mai valoros decât ai fi crezut! Nu-l trăi în zadar! Fă-ți timp și ascultă poveștile de viață ale oamenilor…respiră fiecare secundă a vieții tale și strânge-le cu grijă în cutia sufletului! Perminte-i inimii să simtă cea mai mică fărâmă a clipei…dezleagă-te de orice frică, de preconcepții, de rutină sau de dorința de a ,,pozaˮ întotdeauna bine și bucură-te de clipele binecuvântate pe care ți le oferă Tatăl tău.

Bucuria și frumusețea din spatele clipelor le vei putea descoperi numai atunci când vei înțelege că Dumnezeu este Cel care a scris fiecare detaliu pentru tine. E adevărat că anotimpurile vieții se schimbă, dar amintește-ți că tu ești un simplu pribeag! Pribegia ți se poate încheia în orice moment…astfel, alege întotdeauna să investești timpul pe care l-ai primit și privește întotdeauna înspre fereastra care te poate conecta cu celelalte suflete!

Miriam Guia

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.