DEVOȚIONAL: Războiul nevăzut – Naomi Cărăbaș

De fapt, lupta noastră nu este împotriva oamenilor, ci împotriva forțelor demonice exercitate de autoritățile spirituale care stăpânesc lumea acestui secol întunecat. Este vorba despre spiritele rele care există în locurile cerești.
Efeseni 6-12

Ca și copii ai lui Dumnezeu, zilnic vom lupta împotriva celui rău, zilnic el ne va amăgi cu minciuni și ne va aduce deznădejde și frică. Lupta cea mai cruntă a unui creștin este cea la nivelul cugetului. Gândurile pe care le avem influențează ceea ce suntem astăzi și ceea ce vom deveni mâine, ele pot fi o piedică în ceea ce Dumnezeu ne-a creat să fim. Lupta din mintea noastră poate cauza efecte negative ce aduc urmări neplăcute.

Atunci când treci printr-un eșec, printr-o dezamăgire sau printr-o cădere, Satan va fi prezent acolo ca să îți producă durere, să îți reamintească ce ai făcut, ce ți s-a întâmplat și că nu există iertare vrând să te facă să stagnezi în credință și să crezi că ești o dezamăgire. Dar Cel ce e în tine este mai puternic și îți spune: Nu te teme; pentru că Eu sunt cu tine! Nu te speria , pentru că Eu sunt Dumnezeul tău! Eu te voi susține, te voi ajuta și te voi sprijini cu dreapta Mea salvatoare! (Isaia 41:10).

Dumnezeu te iubește atât de mult încât a dat pe fiul Său ca să moară pentru pentru tine și chiar dacă îi greșești, El este mereu acolo că să te ridice, să te reabiliteze și să te întărească. Satan te conduce și te manipulează atât cât tu îi permiți. Dacă îi cedezi teren în mintea ta, el va prelua controlul și te va duce la eșec, dar prin relația ta cu Hristos ai autoritate asupra lui.

Dacă tot ceea ce auzi și vezi este numai durere și negativitate, tu continuă să crezi că ești un luptător al Domnului și în numele Lui mustrarea are putere. Bazează-te pe puterea Domnului și crede că prin El poți birui, îmbrcă-te cu toată armura pe care ți-o oferă Dumnezeu ca să reziști împotriva diavolului.

Deci fiți pregătiți folosind adevărul ca pe o centură și utilizați dreptatea ca apărătoare a pieptului. Pasiunea pentru proclamarea Veștii Bune a păcii să fie „incaltamintea” voastră spirituală. În toate situațiile, folosiți-vă credința ca scut. Cu ea veți putea să opriți efectul săgeților aprinse ale celui rău. Să folosiți salvarea de care beneficiați ca pe un coif iar sabia voastră să fie Cuvântul lui Dumnezeu, care este opera Spiritului Sfânt. (Efeseni 6:14-17)

Naomi Cărăbaș

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.