Singurătatea din mijlocul agitației – Flavius Avramescu

Am încercat de multe ori să definesc anumite lucruri fără a mă inspira din definițiile altora sau dintr-un dicționar explicativ și nu am știut exact care era definiția corectă pentru câteva cuvinte, printre care amintesc: viața, moartea, fericirea, dragostea, singurătatea

În aceste zile am meditat mult la ceea ce înseamnă a fi singur și concluzia la care am ajuns poate fi una generală sau una particulară – totul depinde din ce punct de vedere privești.

Singur nu ești atunci când te rătăcești printr-o pădure, când naufragiezi pe o insulă sau când nu mai e nimeni seara cu tine în tramvai. Singur nu ești nici atunci când stai în momentele personale de relaxare sau meditație, când citești o carte sau înveți… Singur ești atunci când nu te găsești pe tine prin aglomerația gândurilor sau mulțimea de oameni prin jurul tău.

Ne aflăm la o răscruce de vreme în care oamenii sunt singuri între oameni. Mergând pe stradă, poți observa foarte ușor oamenii care se află în această stare de singurătate; atunci când îi vezi nu ezita să le înseninezi ziua. Oricât de tari ar fi razele de soare, în inima multora este beznă, iar viața lor poate fi o furtună care are efecte dezastruoase. În această furtună nu se pierd case, mașini sau bani, ci există marele risc de a se pierde sufletul…

Sunt momente în care la răscruce de drumuri nu poți să pui prea multe întrebări, ci trebuie să acționezi – trebuie să faci ceva, trebuie să înfrunți. Ei bine, sunt oameni care se blochează la acest moment și se consideră victime – și bine spun, căci sunt, dar ele nu sunt victime ale neșansei, ci sunt victime ale fricilor personale.

Dacă situațiile de mai sus nu îți sunt străine și cunoști oameni care se află la acest impas privește în urma ta și gândește-te că și tu te-ai aflat cândva acolo, însă a fost Cineva care a trimis oameni la tine să te întărească sau chiar El S-a prezentat lucrând miraculos în viața ta.
Sunt oameni care nu cunosc dragostea lui Dumnezeu așa cum tu o cunoști sau cum tu ai experimentat-o; acești oameni au nevoie de tine să le fi exemplu, să le fi ajutor, să le fi o influență pozitivă în mijlocul manipulărilor vremii.

Prin atitudinea ta, prin vorbele și prin faptele tale arată-le oamenilor curcubeul care este gata să apară; prezintă-le zorii dimineții care așteaptă ceasul răsăritului; condu-i înspre singura șansă adevărată prin care pot fi eliberați, videcați, iertați și restaurați – prezintă-L pe Hristos!

Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea, ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.
1 Timotei 4:12

Flavius Avramescu

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.