DEVOȚIONAL: Stabilește sfârșitul de la început – Cosmin Rîșcanu

Eclesiastul 7:8
Mai bun este sfârșitul unui lucru decât începutul lui.

Ne stă înainte un sezon nou cu noi provocări, cu noi victorii, probabil și cu noi înfrângeri. Însă, ceea ce ar trebui să știm este că atunci când trecem prin astfel de situații, trebuie să umblăm încrezători în ceea ce ne-am propus să facem.

A-ți stabili sfârșitul de la început înseamnă a te gândi la finalul unui lucru încă de la începutul acestuia. Să ne gândim de exemplu la o clădire care urmează să fie ridicată. Înainte de construcția acestei clădiri, constructorii știu cum va arăta clădirea. Au un plan de construcție, știu detaliile prin care urmează clădirea să treacă. Ei au stabilit sfârșitul încă de la început.

Trebuie să începi lucrurile gândindu-te la sfârșitul lor. Să te gândești că tu trebuie să ajungi într-un punct final, încă de când începi drumul acesta. Toată această perioadă dintre începutul și sfârșitul unei viziuni, unui vis, unei relații, se numește proces. Procesul acesta poate însemna de multe ori piedici, bariere sau un început nepromițător. Dar când acest proces este parcurs împreună cu Acela care ne și dă anumite gânduri și dorințe, vom vedea cum toate se vor contura conform sfârșitului pe care l-am stabilit de la început. Atunci când începi un lucru și tu îl vezi deja terminat înseamnă să ai perspectivă și viziune. Și nu numai, ci și încredere în Dumnezeu pentru că stabilindu-ți ceva care probabil te depășește din punct de vedere a capacității umane, nu poți decât să îți pui speranța și nădejdea în Dumnezeul care te va ajuta. Și El o va face dacă ceea ce vrei să se întâmple în viața ta este conform voii Sale.

Nu este atât de important cum începi un anumit proces, pe cât este de important modul în care îl termini. Începutul te poate descuraja, te poate duce în confuzie, te poate duce cu gândul să renunți, dar când știi că ceea ce faci vine din inima lui Dumnezeu, nu rămâne decât să te încrezi în El și să acționezi așa cum ar vrea El. Și când tu te vei gândi la viziunea ta, la visul tău că acestea fiind deja terminate înainte ca să le începi, procesul acesta îl vei parcurge conturat de aceste gânduri. Că vei reuși, că Dumnezeu este cu tine, că finalul se apropie chiar dacă este departe.

Așa că, nu renunța la visul tău, fii încrezător în Dumnezeu și „Nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi”! Începe să lucrezi la ceea ce ți-ai propus! Lucrurile se vor mișca atunci când tu le vei pune în mișcare!

Cosmin Rîșcanu

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.