Trăieste-ți ziua ca și cum ar fi ultima zi din viața ta… – Sara Nagy

Trăiește-ți ziua ca și cum ar fi ultima zi din viața ta…
Trăiește pentru ceilalți ca și cum ar fi ultima zi din viața lor!

De câteva zile, în mintea mea răsună puternic două întrebări care mă îndeamnă să acționez, să trăiesc – nu doar pentru mine, ci și pentru cei care au un preț atât de mare în ochii lui Dumnezeu!

Cum ai alege să-ți trăiești ziua dacă ai ști că este ultima ta zi?
Dumnezeu a rânduit această zi pentru tine, pentru ca tu să te veselești și să te bucuri în ea. El ți-a făcut cunoscută cărarea acestei zile „În prezența Ta este belșug de bucurie, iar la dreapta Ta desfătări veșnice”.
Vei căuta tu astăzi acea prezență care îți poate oferi adevărata fericire și împlinire? Îl vei căuta tu pe El ca pe o comoară de mare preț? Dumnezeu vrea să Se lase găsit de inima ta, vrea să-ți îmbogățească ziua!

Alege să trăiești pentru El, umblând în faptele bune pe care le-a pregătit pentru tine!
Totul ține de alegerile tale, vei alege tu astăzi să te bucuri cu cei ce se bucură și să plângi cu cei ce plâng? Vei alege să ierți și să iubești, să dăruiești din toată inima, să trăiești în pace cu toți oamenii?
Care va fi testamentul pe care îl vei lăsa în urma ta? Vor putea spune cei care te-au cunoscut că ai fost un urmaș a lui Isus și că ai fost un model pentru ei prin trăirea ta? Dacă da, înseamnă că ți-ai trăit viața cu scop!

Cum ai trăi pentru ceilalți dacă ai știi că este ultima lor zi pe acest pământ?
Exemplul tău de trăire trebuie să fie Isus! El nu a trăit pentru Sine, ci spune că S-a golit de Sine, luând chip de rob și slujind oamenilor. Gândul lui Isus a fost îndreptat întotdeauna asupra nevoilor oamenilor. Tot ce a făcut El pe pământ a fost pentru ceilalți, chiar și inima Lui a bătut pentru ceilalți, dar inima ta?! – Ea pentru ce bate?
Pierdem bucuria de-a trăi cu adevărat pentru că pierdem oportunitățile de-a sluji altora prin darul pe care l-am primit de la Dumnezeu!

Poate că tu Îl cunoști pe Isus și viața ta este ascunsă în cel mai sigur loc, în inima Lui, dar la viața celui de lângă tine te-ai gândit? El se poate afla în cel mai nesigur loc, pe cel mai întunecat drum, cel care duce la pierzare. Tu poți face cea mai mare diferență! Îi poți salva viața, arătându-I calea care duce la viață veșnică!

Care ar fi cuvintele pe care i le-ai spune unui om care își trăiește ultima zi și nu are siguranța mântuirii?
Cum ai trăi față de cei dragi ai tăi? Ce cuvinte le-ai spune? Ce ai fi gata să faci pentru ei doar pentru a mai vedea un zâmbet pe fața lor? Cred că acum este timpul să facem ceva pentru ceilalți, să le fim mai aproape până nu este prea târziu pentru a ajunge la inima lor. Nu știm dacă vom mai avea ocazia să facem o diferență în viața acelor oameni!

Dacă vom căuta să împlinim nevoile oamenilor (cea mai mare este întâlnirea cu Isus), vom găsi împlinirea pe care doar Tatăl o poate da!

Nu uita: trăiește din plin, bucură-te chiar și atunci când inima ți-e tristă, pentru că în orice vreme bucuria Domnului va fi tăria ta! Împarte cu cel sărac, ridică pe cel căzut, îngrijește-te de cel părăsit și mai presus de orice IUBEȘTE – fără să cauți vreun motiv!

Cum ai vrea să arate ultima zi din viața ta?
Vei trăi doar pentru tine sau vei trăi  pentru ceilalți la fel cum a trăit și Isus?


Sara Nagy

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.