Triumful vieții | Bucuria învierii – Daniel Ardelean

Nu vă temeţi, căci ştiu că voi căutaţi pe Isus, care a fost răstignit.
Nu este aici; a înviat, după cum zisese.


Paradoxal, sunt răni care vindecă, suferințe care oferă pace și plâns care aduce bucurie; dispreț care naște roialitate. Sânge curs care aduce viață. Blestem transformat în binecuvântare. Achitare pentru păcat; dragoste pentru păcătos. Har în locul pedepsei.

Vorbim despre o dragoste pe care din punct de vedere uman este imposibil să o înțelegem. Cântăm despre o jertfă al cărei preț nu-l cunoaștem încă pe deplin. Îl iubim omenește pe Dumnezeu. Auzim ecoul Divinității în umanitate. O flacără într-un ulcior de lut. Cunoaștem în parte, dar tânjim după eternitate.

Simțim în inimă reverberația veșniciei. Un cântec care ne cheamă dincolo de limitele galaxiilor; un strigăt al victoriei. O exaltare a bucuriei; un freamăt liniștit care străbate fruntea îmbătrânită a Cosmosului. Sunt miile de oști de îngeri, mările, oceanele, munții și planetele; Biserica. Sunt sfinții răscumpărați; e întreaga Sală a Tronului.

Tot ce are suflare și recunoaște domnia Mielului. E celebrarea victoriei. Triumful vieții! E adevărata bucurie. Acea bucurie care-I era pusă înainte, pentru care a suferit crucea și a disprețuit rușinea. E bucuria ÎNVIERII!

Daniel Ardelean

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.