Tu ți-ai pregătit inima? – Dani Toma

Am intrat în Săptămâna Mare în care noi toți ne pregătim de Paște. Tocmai de aceea văd oamenii cum aleargă. Magazinele rămân deschise până noaptea târziu; cozile sunt imense, deși toate casele de marcat sunt în funcțiune; parcările marilor centre comerciale sunt pline ochi; corurile și formațiile bisericilor au toate repetiții, iar predicatorii au început deja a scrie schițele predicilor pentru zilele următoare. Cu alte cuvinte toți românii sunt ocupați la maxim.
Întrebarea mea este: în toată agitația asta mai avem timp să ne pregătim și inimile? Știți, sărbătoarea asta a fost foarte pe fugă încă de pe vremea Domnului Isus. Adică Ierusalimul nu era pregătit de primirea Lui. Templul nu era curățat și oamenii nu știau cine este Isus și nici de ce vine. Mai apoi preoții n-au fost pregătiți în a ști ce să facă cu Isus. A fost nevoie ca Duhul Sfânt să vorbească prin Caiafa și să le spună că e mai bine să moară Isus pentru întreaga lume decât să moară întreaga lume. Nici ucenicii n-au fost pregătiți și nu înțelegeau momentul ce îl trăiau; nici Pilat nu era pregătit de judecata ce a avut-o în dimineața răstignirii; nici femeile n-au fost pregătite de înmormântare; nici mormântul nu a fost pregătit pentru Isus, deoarece Iosif din Arimatea a fost cel care l-a donat. Nici chiar soldații n-au fost pregătiți pentru a păzi mormântul…ca la final nimeni să nu aibă inima pregătită pentru a se bucura de vestea învierii.
Astăzi, noi ne pregătim pentru a serba Paștele, dar oare cum ne va arăta inima? Va fi Isus viu în ea, trăind din plin bucuria învierii? Sau inima ne va fi la fel ca mormântul după ce-a ieșit Isus din el, adică trist, gol și pustiu. Isus Hristos e viu! Trăiește și vrea să fie viu și pentru tine! Astfel că, atunci când vei spune: ,,Hristos a-nviatˮ să nu fie doar o tradiție goală, ci o realitate pură pe care tu ai experimentat-o! Te-ntreb dar din nou: Ți-ai pregătit inima? Isus Hristos Cel viu vrea să trăiască în ea! Și atunci sărbătoarea nu va fi doar o zi sau două sau trei, ci o viață întreagă de Paște fericit!

Dani Toma

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.