DEVOȚIONAL: Umblând în voia Lui – Daria Miron

Ca să umbli în voia Lui Dumnezeu ai nevoie de lumină și de putere. Ca acestea să fie prezente trebuie să stai strâns legat de Dumnezeu, pentru că la El „este izvorul vieții și prin lumina Lui vedem lumina”(Psalmul 36: 9). Să mergi cu Dumnezeul tău, să te încrezi în El chiar dacă ochii tăi nu sunt în stare să vadă pasul următor, să alegi să faci voia Lui chiar dacă uneori te doare… – acesta e drumul pe care se merită să umbli. Un drum al credinței, al curățirii și al formării.

Noi străbatem multe drumuri. Pe unele începem să mergem și vedem că nu duc nicăieri, apoi le abandonăm. Pe altele riscăm și alegem să credem minciuna că poate, poate sunt drumurile care duc spre visele noastre, spre acele dorințe tăinuite în inimă încă din copilărie.

Dar până la urmă care este drumul care contează?
Pierdem timp, pierdem oameni, pierdem din inimă și uneori ne pierdem și pe noi fiindcă ne încăpățânăm. Pornind pe calea pe care credem noi că am putea merge, că am putea face față…Dar ce folos un drum fără Hristos, pe care pașii Lui nu sunt prezenți? Dar ce folos drumul care hrănește propriile plăceri și vis !? …și cam atât.

Dumnezeu nu a promis că viața ne va fi ușoară, dar la final vei vedea că s-a meritat a fi cu El. Vei culege roadele binecuvântării și ale ascultării. Voia Lui te va surprinde, pentru că așa e Dumnezeu, dar în toate Mâna Lui te va conduce.

Ce faci? Renunți când vezi că drumul pe care trebuie să mergi trece fix prin mijlocul mării sau prin mijlocul focului? Una dintre multele Lui promisiuni este aceasta: „Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: ești al Meu! Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; și râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde și flacăra nu te va aprinde. Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, Sfântul Lui Israel, Mântuitorul tău!” Isaia 43:1-3.

Poate te găsești la o răscruce și ești așa de frământat, dar să știi că ai preț în ochii Domnului. Orice ar fi, nu te lăsa de El! Dumnezeu îți va răspunde și vei înțelege de ce așteptare, de ce renunțare, de ce drumul Lui și nu al tău. Dă totul pentru a fi cu Dumnezeu!

Fie că înseamnă renunțare, fie că e acceptare, rămâi în Ascultare. Iubirea pentru El costă, iar uneori costă atât de scump – Dar când iubești, faci totul!

Daria Miron

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.