Vise dumnezeiești… – Beniamin Lupșa

„Doamne dacă Tu ma chemi la lucrarea de predicare a Evangheliei, îmi doresc ca pe parcursul vieții mele de slujire să se întoarcă 150.000 de oameni la Tine.” Așa s-a rugat un fost polițist, care a simțit că Dumnezeu îl cheamă să renunțe la slujba pe care o avea și să se implice full-time în lucrarea lui Dumnezeu. S-a gândit că 150.000 este un număr rezonabil pentru o viață de slujire.

După ce a început să slujească în New York alături de David Wilkerson, omul nostru a ajuns în Africa la o evanghelizare unde a predicat. La sfârșit i-a invitat pe oameni la Cristos. Peste 200.000 de oameni au răspuns chemării de a-L urma pe Cristos. Într-un singur moment Dumnezeu a împlinit un vis de o viață. A învățat un lucru atunci: să nu-L limiteze pe Dumnezeu.

Dumnezeu nu are vise mici, nici mărețe, ci dumnezeiești.
Răspunsul tău la provocările lui Dumnezeu va face diferența între ce poți tu să faci și ce poate Dumnezeu să facă între limitările noastre și infinitatea Lui, între a fi binecuvântat sau a fi o binecuvântare.
Cineva a zis că, data morții nu este atunci când încetează să-ți mai bată pulsul, ci când ai încetat să mai visezi…să ai viziune.

Tu și cu mine ne-am născut ca să realizăm ceva măreț în ochii lui Dumnezeu, cu impact, care să conteze și să rezoneze în veșnicie. Viața noastră spirituală este mai mult decât a petrece câteva ore pe săptămână la biserică cântând și ascultând predici. Apele așteaptă sa fie umblate din nou ca pe vremea lui Petru, bolnavii așteaptă să fie vindecați, demonii trebuie sa fie scoși. Sunt mulți care trebuie să audă Evanghelia, orfelinate care trebuie deschise și cântări care trebuie să fie compuse. Dumnezeu dorește să-și îndeplinească visele Sale prin noi!
Cel mai măreț lucru pe care îl putem face, este ceea ce Dumnezeu poate să facă prin noi. Este și cel mai important.

Avem nevoie de vise dumnezeiești.
Dumnezeu îl cheamă pe Avram să-și părăsească țara și să urmeze un vis cât o țară. Nu-i spune nici ce condiții meteo va avea, nici relieful sau durata drumului – doar visul. „Ne vedem acolo!”. Dumnezeu îl scoate pe Avram din cort, ca să numere stelele. Diferența între ce putem noi să facem și ceea ce poate Dumnezeu să facă prin noi e ca și între bolta cortului și bolta cerului.
Dintr-un om binecuvântat, Domnul îl face pe Avraam o binecuvântare cu bătaie lungă. Dintr-o soție stearpă și bătrână se naște o națiune, din care se naște Mântuitorul lumii, prin care și noi am fost mântuiți.

Visele noastre ar trebui să fie direct proporționale cu mărimea puterii Sale, nu cu micimea puterii noastre – cu ceea ce poate sa facă El prin noi și nu noi singuri.E o mică mare diferență între puterea noastră și atotputernicia Lui. Dumnezeu nu are planuri, nici vise mici, ci vise care seamănă cu El.

Biblia spune că Iosif a visat un vis. Întreaga lui viață s-a învârtit în jurul acelui vis. Toate situațiile prin care a trecut l-au apropiat mai mult de vis. Visul a trecut prin adversități și uși închise. Dar nici gratiile, nici groapa nu l-au putut opri pe Iosif să îndeplinească visul lui Dumnezeu. Din groapă până la ocuparea scaunului de prim-ministru, Iosif trăiește călătoria palpitantă a împlinirii visului dumnezeiesc.

Distanța de la vis la împlinirea lui e aventură cu Dumnezeu. Este trecerea de la simpla existență la trăire intensă. Un vis dumnezeiesc este uman imposibil…este supranatural! Un vis dumnezeiesc este o parte din inima lui Dumnezeu împărtășită cu noi prin intimitatea cu El. Ele ne scot din zona de confort și ne plasează în dependență de El.

Autorul creștin Mark Batterson a scris:
„Încetează sa trăiești ca și cum scopul vieții ar fi sa ajung în siguranță la moarte
Fugi înspre răcnetul leului.
Setează teluri dumnezeiești
Urmărește pasiuni date de Dumnezeu
Stabilește planuri care sunt destinate eșecului fără o intervenție divină.
Încetează să te mai focusezi asupra problemelor.
Fii parte a soluției
Încetează sa mai repeți trecutul.
Începe și creează viitorul.
Luptă pentru visurile tale
Apucă oportunitățile de mânecă și nu le mai lăsa.
Trăiește ca și cum azi ar fi prima și ultima zi a vieții tale.
Dă foc podurilor păcătoase.
Izbucnește noi încercări înlăuntrul tău.
Trăiește pentru aplauzele mâinilor străpunse.
Nu lăsa ca ceea ce este greșit să te oprească din a te închina Celui drept
Îndrăznește să eșuezi
Îndrăznește să fii diferit
Încetează sa fii pe dinafară.
Încetează sa mai stai pe loc.
Aleargă înainte.”

Nu-L limita pe Dumnezeu!
Răspunsul nostru la provocările lui Dumnezeu va face diferența între ce putem noi să facem și ceea ce poate Dumnezeu sa facă.
Între limitările noastre și infinitatea Lui.
Între a fi binecuvântat sau a fi o binecuvântare.
Dumnezeu nu are vise mici.
Nici mărețe, ci dumnezeiești.

Ai curaj pentru noul an să-i ceri un astfel de vis?
De aceea pentru anul 2017, cum spunea C.S. Lewis: „Curaj, inima dragă!” – Curaj în a visa vise dumnezeiești.

Beniamin Lupșa

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.