C. CIUCULESCU: „Nepotul meu, o lecție pentru mine…”

Sunt unii oameni care îmi dau lecții de credință și mă fac să mă simt mic și slab. Văd cum fac eu când trec prin situații grele și știu ce ușor mă descurajez în fața neplăcerilor din viață.

Nu pot să zic la fel despre unul din nepoții mei, care mi-a devenit ca un profesor în credință. Lovit de cancer, rămas doar cu un picior, sprijinit în cârje, încă are putere să îi zică lui Dumnezeu așa: Dacă astăzi îmi pierd speranța, Te rog amintește-mi că planurile Tale sunt mai frumoase decât visele mele!

Nu, nu e doar o poză pe care și-a pus-o în derută la status, e un adevăr susținut de alte cuvinte de-ale lui: Îmi trăiesc viața cu curaj!

Ca un idiot sunt când cred că probleme ca ale mele nu mai are nimeni, când mă predau ca un învins în fața descurajării… Nu, eu nu am probleme! Sunt doar un om nemulțumit, care nu vede tot binele din jurul lui, un Toma nelămurit nici măcar de rănile pe care mi le-a arătat Isus, o victimă a gândurilor mele prostești cum că e prea grea viața pe care o duc…

Mi-a spus că se roagă pentru mine și m-a lovit cu asta, pentru că eu ar fi trebuit să îl susțin… Eu ar trebui să mă rog pentru bolnavi, nu ei pentru mine – cel ce stă în două picioare și cu ficatul încă funcțional.

Nu știu ce-nseamnă suferința, nu cunosc viața și nici profunzimea ei, credința îmi pare ca un musafir pe care îl primesc și-apoi e azvârlit pe ușă de dușmanul numit Îndoială.

Fără credință este cu neputință să îi fim plăcuți lui Dumnezeu…

Doamne, învață-mă credința și dă-i tărie lui Adi!
CĂTĂLIN CIUCULESCU

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.