ȘTIRE: Billy Graham a plecat ACASĂ!

Billy Graham este arhicunoscut în lumea creștină evanghelică și nu numai ca fiind cel mai cunoscut evanghelist creștin al națiunii de mai bine de 60 de ani. Acesta a murit astăzi la vârsta de 99 de ani în casa sa din Carolina de Nord – moarte confirmată de Jeremy Blume, purtător de cuvânt al Asociației Evanghelice Billy Graham.

În ultimii ani, Graham s-a confruntat cu o serie de boli, incluzând aici cancerul de prostată, hidrocefalie și simptome ale bolii Parkinson. Pe parcursul vieții sale, el și-a răspândit influența în întreaga lume prin predicarea Evangheliei. Summit-urile și cruciadele sale de conducere în peste 185 de țări și teritorii au creat legături globale puternice între creștinii conservatori și a fost un critic puternic al comunismului în vizitele sale prin Europa de Est. ”Pastorul Americii”, cum era numit, a fost confident al președinților americani începând de la Dwight Eisenhower până la George W. Bush.

Însuși Donald Trump spune pe o rețea de socializare: „Marele Billy Graham a murit. Nimeni nu era ca el! Un om foarte special! De el își vor aduce aminte toate religiile!”.

În 1983, președintele Reagan ia dat lui Graham medalia prezidențială de libertate, cea mai înaltă onoare civilă din America. „Când se roagă cu voi în Biroul Oval sau sus la Casa Albă, simți că se roagă pentru tine, nu pentru președinte” – a spus Clinton la ceremonie.

Dincolo de aparițiile publice ale lui Graham, el a ajuns la milioane prin folosirea telecasturilor de primă oră, a rețelelor de radio, a coloanelor de ziare, a filmelor evanghelistice și a hookups-urilor de televiziune prin satelit. Mesajul lui Graham nu era complex sau unic, totuși el a predicat cu o convingere care a câștigat multe audiențe.

Cunoașterea lui a fost „Biblia spune”. Un bărbat înalt, frapant, cu părul gros, cu ochi strălucitori și cu o falcă fermă, Graham era o prezență comanda la cruciadele sale. El a chemat altarul în vocea sa puternică, cerând mulțimilor să stea, să coboare pe coridoare și să facă publice „decizii pentru Hristos”, pe măsură ce corul cântă imnul așa cum sunt.

Prin cruciada sa finală din 2005, în New York City, el a predicat în persoană peste 210 de milioane de oameni din întreaga lume. Nici un evanghelist nu este de așteptat să aibă din nou nivelul său de influență.

William Martin, autor al biografiei Graham, „Un Profet cu cinste”, a spus: „William Franklin Graham Jr poate fi în mod sigur considerat cel mai bun care a trăit vreodată la ceea ce a făcut el”.

Graham a spus despre propovăduirea lui: Am fost întrebat: „Care este secretul? Este spectacol, organizație sau ce?” Secretul muncii mele este Dumnezeu! Nu aș fi nimic fără El…

Rev Billy Graham, care a transformat viața religioasă americană prin propovăduirea și activismul său, devenind consilier al președinților și cel mai răspândit evanghelist creștin din istorie, a murit miercuri. Avea 99 de ani. Acesta va fi înmormântat de către soția sa, Ruth!

Sursa: TheGuardian.com
Traducere&Adaptare: Flavius Avramescu

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.