crucea si pumnalul

RECENZIE: CRUCEA ȘI PUMNALUL – David Wilkerson

Crucea și pumnalul este o carte extraordinară scrisă de pastorul David Wilkerson. Am auzit de mult vorbindu-se despre această carte, dar a trecut ceva timp până să o răsfoiesc și eu. De la o simplă răsfoire, am trecut spre o lectură fără oprire.

După ce am citit cartea Fugi, băiete, fugi! scrisă de Nicky Cruz, mi-am spus că neapărat trebuie să citesc și cartea scrisă de Wilkerson. Nu știu care este cea mai recomandată ordine pentru a le citi, dar oricare s-ar citi prima, nu se poate opri fără a o citi și pe cealaltă. Spun aceasta deoarece Nicky Cruz este rodul evanghelizărilor de stradă unde David Wilkerson predica.

Un predicator de la țară. O știre dintr-un ziar. Niște băieți adolescenți condamnați. O dorință pusă de Dumnezeu în inima lui Wilkerson. O credință neclintită chiar dacă lucrurile păreau a fi o nebunie. Totul plecând de la înlocuirea celor două ore pe care le David le petrecea la televizor cu două ore de rugăciune. După această schimbare Dumnezeu a dat viziunea descrisă în această carte.

Ecoul slujirii lui David Wilkerson se aude și astăzi. Wilkerson a pus bazele centrelor Teen Challenge. Aici sunt primiți oamenii cu fel de fel de dependențe și sunt restaurați prin minunata lucrare pe care o face Dumnezeu acolo. Ca idee, avem și noi în România două astfel de centre: în București și Timișoara.

Întreaga poveste de viață scrisă în această carte a fost vândută în peste 15 milioane de exemplare și tradusă în mai mult de 35 de limbi. Știu că și această carte a fost baza unui film, însă nici de data aceasta am ales să nu urmăresc filmul deoarece se prea poate să mă dezamăgească. Totuși, pe spatele cărții scrie că și filmul a fost vizionat de aprox. 50 milioane de oameni din 150 țări, fiind unul dintre cele mai vizionate filme din lume.

Nu știu în cât timp vei citi această carte, dar eu am terminat toate cele peste 230 pagini în 2 zile și jumătate. Sunt sigur că nu o vei lăsa din mână prea ușor. Așadar, ți-o recomand deoarece sunt sigur că îți va schimba puțin perspectivele pentru a avea o slujire autentică.

Las mai jos două citate din această carte pentru a stârni puțin mai mult interesul tău spre a o citi:

Oamenii care nu cred în minuni, n-ar trebui să se roage pentru ele (Gwen Wilkerson)

Mesajul central al Evangheliei este transformarea! (bunicul lui David Wilkerson)

FLAVIUS AVRAMESCU

Și această carte poate fi comandată de la Editura Casa Cărții. Am comandat de la ei și ziua următoare am avut coletul acasă. Vezi link aici.

Dacă vrei să citești și alte recenzii, acestea se pot găsi în categoria RECENZII CĂRȚI sau poți accesa direct cu un singur click aici.

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.