omul ceresc

RECENZIE: OMUL CERESC – Fratele Yun și Paul Hattaway

Omul ceresc nu este doar o carte, ci o mărturie extraordinară, o istorisire eroică și o trăire la superlativ a credinței creștine. Alături de fratele Yun, ca un ajutor în scrierea mărturiei acestuia a venit Paul Hattaway.

În sărăcie, durere și mizerie se afla un copil pe care Dumnezeu l-a pregătit să îndure nu doar foamea fizică, ci durerea persecuției. Acest copil este fratele Yun, omul central al cărții Omul ceresc, carte în care se găsește mărturia acestuia. Cine este fratele Yun? Este unul dintre liderii bisericilor de casă; lider care a suferit mult pentru Evanghelie, dar nu s-a dat înapoi nicidecum deoarece dragostea lui era atât pentru Cel care este dătătorul vieții, cât și pentru cei care l-au persecutat.

Ca orice mărturie cu impact, această carte nu va fi doar o informație pentru cititor, ci un imbold la autoanaliză și chiar la acțiune. M-aș duce și mai departe să spun că această carte ne va ajuta să privim cu recunoștință spre vremurile pe care le trăim și să mulțumim lui Dumnezeu pentru libertatea pe care încă o mai avem.

Despre această carte, rev. dr. Mark Stibbe spune că pentru el, lucrarea de față este o istorisire inspirațională și eroică a unei credințe radicale în bisericile de casă din China. Cartea aceasta dă impresia că ai citi o versiune modernă a cărții Faptele Apostolilor. Pregătește-te să fii profund încurajat, precum și zdruncinat.

Citind această carte îți vei da seama cât de dorit era Cuvântul lui Dumnezeu pentru aceste biserici de sate. Mai exact, spune în această carte că în cazul în care venea cineva să le predice Evanghelia și dacă vorbea mai puțin de trei ore, ascultătorii ajungeau chiar să spună faptul că mesajul și predicatorul nu a fost din partea lui Dumnezeu. Atâta sete aveau de învățătura Biblică.

Dincolo de bătăi, cuvinte grele și alte persecuții, tot aici vei putea găsi și istorisirea unei evadări miraculoase din închisoare. Ce înseamnă ”miraculoasă”? Nu voi scrie aici. Această experiență se găsește în carte. Vreau să o citești!

Voi lăsa și un lucru subliniat în cartea mea și anume următorul citat: Nu persoanele care se află în închisoare de dragul Evangheliei sunt cele care suferă. Persoana care suferă este cea care nu experimentează niciodată prezența intimă a lui Dumnezeu.

Cam atât despre această carte. Mai multe, probabil va descoperi fiecare cititor într-un mod personal. În România, această carte a ajuns prin munca Editurii Casa Cărții și dacă vreți să o cumpărați, vă ajut cu un link – click aici

Sper să vă fi stârnit curiozitatea și interesul pentru această carte. În curând voi gândi un concurs pe pagina personală de Instagram în care voi include și această carte!

FLAVIUS AVRAMESCU

Dacă vrei să citești și alte recenzii de cărți de pe blogul Părtaș cu Hristos, acestea se găsesc în rubrica Recenzii cărți sau le poți accesa cu un simplu click aici.

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.