RECENZIE: Rugăciunea pentru trezire – Leonard Ravenhill

Cartea de față este una inspirată de Duhul lui Dumnezeu. Fiecare capitol reprezintă dorința arzătoare a autorului pentru trezirea care dorește să se întâmple atât în rândul celor de afara, cât (mai ales) celor din Biserică.

Leonard Ravenhill este vertical și aduce tot timpul în vedere lucrurile bune pe care primii creștini le practicau. Acolo îndeamnă el pe cititor să privească pentru a experimenta faptele acelea mărețe despre care deseori citim, auzim sau spunem.

Sunt sigur că în vremurile pe care le trăim, avem tot mai mare nevoie de direcții clare pentru a ști cum să acționăm pentru a experimenta chiar noi trezirea la nivel de comunități și la nivel de țară. Totuși, Leonard Ravenhill cunoaște faptul că oamenii disponibili sunt cei care sunt purtătorii prezenței lui Dumnezeu și el abordează această nevoie de la nivel individual până la nivel de Biserică și comunitate. Aceasta este și rugăciunea noastră desprinsă din versurile unui cântec tare drag mie: Trezește, Doamne, România și începe cu noi!

Desigur că nu finalizez această recenzie fără a vă transmite și un lucrudin multitudinea de afirmații și paragrafe subliniate din această carte:

Suntem biruitori, dar nu mai mult decât biruitori. Putem ține vrăjmașul la distanță, dar nu putem lua prinși de război. Noi avem o putere de apărare, nu o putere de atac.

Personal, această carte m-a ajutat să-mi fac o analiză și să văd cât de tare sunt. Dincolo de întreaga implicare și alergare, Ravenhill mi-a prezentat nevoia primordială de care am nevoie într-un mod cât mai urgent: rugăciunea. Cred că și pe tine te-ar ajuta foarte mult această carte.

FLAVIUS AVRAMESCU

Dacă vrei să citești și alte recenzii de cărți, acestea pot fi găsite în rubrica RECENZII CĂRȚI – click aici

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.