Viu in Duhul - A.W. Tozer

VIU ÎN DUHUL – A.W. Tozer RECENZIE CARTE

Revenim cu o nouă recenzie de carte. Viu în Duhul este prima carte a teologului A.W. Tozer pe care o recomand prietenilor și urmăritorilor paginilor Părtaș cu Hristos. Haideți să vedem și de ce…

Atunci când cineva mă întreabă despre ceva recomandări afară de cele postate prin story sau pe profilul rețelelor sociale, nu îmi scapă deloc Tozer. Răspunsul meu este următorul: ”A.W. Tozer. Orice de la el!” – nu pentru că le-am citit pe toate, dar pentru că am văzut principiile lui, felul de a transmite mesajul și viața omului din spatele acestui mesaj.

Cartea ”Viu în Duhul” abordează foarte punctual importanța puterii lui Dumnezeu manifestate prin Duhul Sfânt. Nu vorbește despre un ideal biblic despre care noi ne scuzăm uneori că ”s-au schimbat vremurile”, ci despre un ideal posibil – Duhul Sfânt activ în viața noastră chiar și în aceste vremuri.

Adevărul este că noi ne dorim superlativul, dar trăim, din păcate, uneori prea superficial. Ne dorim umplerea și umblarea cu Duhul Sfânt, dar încercăm să o dăm mai cotit atunci când confortul vieții ne este cumva atins. Las mai jos doar două citate din carte, chiar dacă aceasta, personal, am subliniat-o în proporție de peste 60%.

„Nu-i voi dicta niciodată Duhului Sfânt ce să faci, nici nu Îi voi cere să facă una sau alta pentru mine. În fiecare zi a vieții mele vreau să Îi predau Lui viața mea și să-I permit să realizeze în mine ceea ce dorește El în ziua respectivă.” – A.W. Tozer

„Nu imprefecțiunile mele Îl impiedică pe Duhul Sfânt să lucreze, pentru că El este desăvârșit și lucrează potrivit cu desăvârșirea Lui.” – A.W. Tozer

Cărțile sunt compilate și editate de către James L. Snyder, iar această carte a împărți-o foarte bine pe capitole. Astfel că vei începe citirea aflând despre experiența autorului cu Duhul Sfânt și totul se va finaliza prin îndemnul de a umbla zilnic cu Duhul Sfânt – îndemn însoțit de exemplul personal.

Dacă vrei să comanzi această carte și să o ai în biblioteca ta chiar mâine, poți să plasezi comanda ta la Editura Casa Cărții, locul de unde comand eu de obicei cărțile online. Cartea se găsește AICI!

Flavius Avramescu

Dacă dorești să citești mai multe recenzii de cărți sau să primești și alte recomandări din partea nostră, poți verifica rubrica RECENZII CĂRȚI din meniul RESURSE TEXT sau accesează direct linkul cu un click aici.

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.