ACTUALITĂȚI: Israel sub asediu

Chiar în momentul în care scriu aceste rânduri Israelul este atacat. Cerul Ashkelonului și al Tel Avivului pare inundat cu artificii, dar din păcate Hamas știe să mânuiască doar un tip de artificii – rachete îndreptate înspre poporul pe care Dumnezeu Însuși l-a ales.

Oamenii se îngrămădesc în adăposturile antirachetă, copiii își întreabă părinții ce se întâmplă și cu ce au greșit de sunt atacați, mamele își strâng la piept nou-născuții neștiind dacă vor mai apuca să îi vadă crescând, iar tații par fermi, de neclintit, dar cu greu își pot stâpâni trăirile care îi încearcă. Totuși trebuie să fie tari pentru familiile lor.

Mai sunt două zile până se împlinesc șaptezeci și trei de ani de când Dumnezeu a transformat încă o dată imposibilul în realitate pentru poporul Lui. Risipiți prin toată lumea, cu rănile încă sângerânde după Holocaust, dar cu un vis care le pulsa în piept și pe care nimeni nu ar fi putut să îl oprească, evreii pun bazele statului Israel în 14 mai 1948. Încă o profeție, irealizabilă pentru unii, împlinită.

Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov nu și-a lăsat niciodată oamenii de izbeliște. Oare o va face acum?

Fie că iubim, ne este indiferent sau disprețuim Israelul, totuși un lucru nu poate fi negat: mulți au fost cei care au încercat să le șteargă pomenirea de pe fața pământului și nu au reușit. Cine are ochi de văzut își va da seama că puterea statului evreiesc nu se bazează pe IDF sau pe Iron Dome, ci e un fenomen care trece dincolo de arme, de strategii sau de alianțe. Protecția evreilor constă în intervenția Dumnezeului Celui viu

….căci cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui. (Zaharia 2:8)

Datoria noastră este de a binecuvânta Israelul, căci de blestemat pe cei blestemă se va ocupa chiar Dumnezeu. Datoria noastră este de a iubi și de a ne ruga pentru pacea Ierusalimului pentru a ne putea bucura de odihnă.

Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta și voi blestema pe cei ce te vor blestema și toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine. (Geneza 12:3)

Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului!Cei ce te iubesc să se bucure de odihnă. (Psalmul 122:6)

Sursa: Betel Centru

Distribuie mai departe:


Despre autor

Andrei Gălățanu

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.