TIMOTHY KELLER A FOST DIAGNOSTICAT CU CANCER

TIM Keller, pastorul fondator al bisericii Redeemer Presbyterian Church din orașul New York a făcut un anunț sobru pe pagina sa de Facebook in aceasta dimineață. Keller, in vârsta de 69 de ani, a aflat recent că suferă de cancer pancreatic.

Mă simt minunat și nu prezint simptome!” – a scris Keller.
Este ceea ce doctorii numesc “ diagnostic aflat întâmplator”, cunoscut sub numele de intervenție providențială.

Un diagnostic venit pe neașteptate. După ce această boală a răpus pe marepe apologet Ravi Zacharias în urmă cu puțin timp, astăzi aflăm de un alt om că suferă de cancer.

Keller le-a spus urmăritorilor săi ca se îndreaptă spre institutul de cancer din Bethesda, Maryland, pentru teste mai amănunțite. El va începe ședințele de chimioterapie săptămâna viitoare in orașul New York, unde locuiește in prezent alături de soția sa, Kathy.

Fostul pastor și totodată autor, care a ținut discursuri frecvente in ultimii ani despre problemele naționalismului, prejudecăților și partizanatul din biserică, le-a cerut acestora să îl susțină în rugăciune atât pe el cât și pe familia sa.

Poți citi in următoarele rânduri postarea pe care TIM Keller a împărtășit-o pe pagina personală de Facebook:

Cu mai puțin de 3 săptămâni în urmă nu știam că am cancer. Astăzi mă îndrept spre institutul național de cancer NIH pentru testări amănunțite înainte de a începe ședințele de chimioterapie pentru cancer pancreatic înapoi în New York.

Mă simt minunat și nu prezint simptome! Este ceea ce medicii numesc diagnostic aflat întâmplator, sub numele de intervenție providențială.
Am alături medici specializați, dar cel mai important lucru este că Însuși Minunatul Fizician se îngrijește de mine. Deși am avut momente de șoc și teamă, Domnul mi-a fost alături într-un mod remarcabil, prin toate testele,biopsiile și intervențiile la care am fost supus în ultimele săptămâni.

Dacă dorești să înalți o rugăciune pentru mine, acestea sunt motivele de rugăciune:

  • ca Domnul să Se folosească de intervențiile medicale sau să se implice în mod direct în regresia cancerului până la punctul dispariției lui complete
  • pentru mine și Kathy, ca prin prisma acestei oportunități, să ne detașăm de bucuriile pieritoare ale acestei lumi și să caăutăm prezența Domnului mai presus de toate
  • pentru mângâierea și îmbărbătarea familiei noastre
  • pentru ca eacțiile adverse care vor apărea pe parcurs să îmi permită să continui a scrie și a comunica.

Și noi dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor așa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică și păcatul care ne înfășoară așa de lesne și să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte.
Să ne uităm ţintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit rușinea și șade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.


Evrei 12:1,2

Când mă uit la oameni mari a lui Dumnezeu că pleacă dintre noi sau se îmbolnăvesc subit, mă gândesc tot mai mult la faptul că trebuie să preluăm o întreagă responsabilitate pentru niște vremuri care sunt atât de neclare și tulburi. Dumnezeu să-Și binecuvânteze generațiile de lucrători!

Sursa: ChurchLeaders.com
Traducere: Andreea Ilie
Adaptare: Flavius Avramescu

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.