Personaje Biblice: IOSIF – Cristian Orobeț

Biblia ne prezintă multe exemple despre diferiți tineri care s-au păstrat curați înaintea Lui, tineri care L-au slujit din toată inima pe Dumnezeu! Astfel, cei din echipa @Părtaș cu Hristos, ne-am gândit să vă prezentăm câteva exemple, care ne pot ajuta și încuraja să trăim pentru Dumnezeu!

Cartea Geneza (prima carte a Bibliei) ne prezintă istoria tânărului Iosif. (Geneza 37, 39-50). Iosif a fost fiul lui Iacov. La vârsta de 17 ani, el păștea oile împreună cu frații săi. El îi spunea tatălui său toate vorbele rele pe care frații lui le spuneau. Aceștia din urmă au început să-l urască pe Iosif și l-au vândut unor negustori madianiți, care l-au dus în Egipt. Ajuns în Egipt, Iosif a fost cumpărat de Potifar (dregătorul lui faraon) care a dat pe mâna lui Iosif tot ce avea.

Iosif era un băiat frumos la statură și plăcut la chip.
Ajuns în casa lui Potifar, Iosif ne dă o lecție tuturor. Nevasta lui Potifar a pus ochii pe Iosif și i-a spus să se culce cu ea. Cu toate că l-a necăjit de multe ori pe Iosif cu astfel de vorbe, el nu a vrut. Într-o zi, aceasă femeie l-a apucat de haină pe Iosif, încercând să-l convingă pe acesta să se culce cu ea. Însă Iosif, un tânăr temător de Dumnezeu, fuge, lăsându-și haina în mâna nevestei lui Potifar, dorind să-și păstreze fecioria. Iosif ajunge în închisoare din cauza nevestei lui Potifar.

Cu toate că a fost părăsit și vândut de frații lui, Iosif este păzit de Dumnezeu!
Dumnezeu îl izbăvește pe Iosif chiar și din închisoare și are de făcut o lucrare măreață cu el.

Cu timpul, în Canaan a fost o foamete mare, iar frații lui Iosif au mers în Egipt după merinde. Dumnezeu a fost cu Iosif, iar acesta a devenit prim-ministru al Egiptului. Iosif își arată bunăvoință față de frații lui, cu toate că aceștia l-au părăsit și l-au vândut. Iosif are puterea de a ierta.

Ești gata să-i ierți pe cei din jurul tău?
Vrei să fii un tânăr/tânără iubit/iubită de Dumnezeu?
Privește la Iosif care a ales să se păstreze curat înaintea lui Dumnezeu și a răsplătit răul prin bine, împlinind astfel voia lui Dumnezeu!

Poate ești întors la Dumnezeu de curând și nu ești matur spiritual! Nu uita că Iosif nu a avut atâtea resurse câte ai tu azi (Biblie, predici, cântări). Și tu poți fii un exemplu pentru cei din jur! Așa cum Dumnezeu l-a crescut pe Iosif, așa dorește să te crească și pe tine! Iosif avea doar 17 ani când Domnul și-a început planul cu el. A trebuit să treacă 13 ani până Iosif a devenit matur spiritual.

Oriunde te-ai afla, oricine ai fi, nu uita că Dumnezeu te vrea pentru El și pentru împărăția Lui! Te provoc să citești întreaga istorie a lui Iosif, pe care o găsești în prima carte a Bibliei (Geneza) începând cu capitolul 37!

Domnul să te binecuvinteze!
Cristian Orobeț

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

1 Comment

  • Cred ca e un lucru bun sa punem nume din Biblie copiilor noștri. Numele ii va urmării toate viața.

    “Din întâmplare” am primit numele Iosif. Motivul e ca m-am născut in aceeiasi zi cu bunicul meu care se numea Iosif.

    Mi-a plăcut sa aud povestea lui Iosif spusa de tatăl meu când am fost mic. “Coincidenta sau nu” viața mea s-a identificat cu cea a lui Iosif având foarte multe similarități.

    Ca și Iosif sunt la punctul în care învăț sa iert 🙂

    Mulțumesc pentru cuvintele faine. Fi binecuvantat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.