DEVOȚIONAL ZILNIC | SĂPTĂMÂNA PATIMILOR – EVA POSTOLACHE (SÂMBĂTĂ)

Astăzi este liniște. Astăzi este sâmbătă.

Se aud doar din când în când pașii apăsați ai soldaților romani pe străzile goale. E Sabatul. Toată lumea e în casă. Poți auzi doar suspinele triste ale femeilor și șoaptele pline de frică ale ucenicilor. Astăzi este ziua în care e liniște, în care nimic nu pare să se întâmple.

Isus a murit ieri, iar astăzi este în mormânt. E ziua în care au rămas doar lacrimile, doar rugăciuni fără răspuns, doar frustrarea și dezamăgirea. E acea zi în care vindecarea încă nu a venit, cererea tot nu a primit răspuns, examenul nu este luat, iar acea relație nu pare să se îmbunătățească. E un moment de așteptare în care ți se pare că Dumnezeu tace și nu intervine.

Sunt perioade in viață care par a fi „sâmbete”. Poate ești într-o astfel de perioadă în care viața ți se pare că seamănă cu această zi, plină de așteptare și dezamăgire. Poate e vorba doar de un domeniu al vieții, în care ți se pare că ai rămas blocat… Însă trebuie să știi asta! Este nevoie și de o sâmbătă, ca Dumnezeu să-și împlinească planul divin.
În acea sâmbătă, El împlinește profețiile – Isus trebuia să rămână în mormânt pentru încă o zi.

El lucrează și când tace. El schimbă și în așteptare. El Își împlinește promisiunea chiar și atunci când nimic nu pare să se întâmple. Este sâmbătă în viața ta? Așteaptă! Ce este minunat la ziua de sâmbătă este că nu durează veșnic – întotdeauna după sâmbătă vine o DUMINICĂ victorioasă plină de speranță și semnificație!

Gândește-te astăzi care sunt acele părți din viața ta ce seamănă cu o zi de sâmbătă ca aceasta. Hotărăște-te apoi să o petreci împreună cu El, așteptând să se împlinească astfel planul Lui perfect pentru tine!

Eva Postolache

Devoționalul face parte dintr-o serie realizată de Ana-Maria Pustan și Eva Postolache pe Instagram. În fiecare zi revenim cu devoționalul scris de ele. Le puteți urmări și pe conturile lor personale de Instagram: Eva (click aici) și Ana (click aici).

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.