DEVOȚIONAL | EL ÎNCĂ DĂ PIETRE LA O PARTE – ANA-MARIA PUSTAN (DUMINICĂ)

Dintre tot ce fac prietenii lui Isus pe parcursul Săptămânii Patimilor, nimic nu mă uimește mai mult decât loialitatea nestrămutată a femeilor. Ele, alături de unul singur dintre ucenici, stau îndeajuns de aproape de cruce pentru a avea o conversație cu Cel răstignit…restul priveau de departe.

Ele, care l-au urmărit pe Iosif din Arimatea pentru a vedea locația mormântului și care au rămas îndelung în fața lui după ce acesta a plecat.

Ele, care cunoscând atât de bine piedicile, pleacă în minutul în care se încheie Sabatul, odată cu prima rază de lumină, spre imposibila misiune de a unge cu miresme trupul sigilat în interior. Ele pun un picior înaintea celuilalt deși se întreabă pe drum “Cine ne va prăvăli piatra de la ușa mormântului?” (Marcu 16:3). Iubirea lor pentru un Isus mort sfidează logica. Cu brațe pline de vase cu miresme, cu îngrijorare în minte și cu teamă în inimă, ele pășesc repede pe drumul plin de praf.

Și cât de frumos le este răsplătită această loialitate, ele află primele, prin îngerul care a deschis mormântul, că Isus a înviat. Ele sunt cei dintâi vestitori ai celui mai mare miracol pe care l-a văzut cerul și pământul. Isus trăiește! El este cu adevărat Hristosul așteptat!

În ciuda obstacolului (piatra), în ciuda pericolului (soldații de la mormânt), femeile se grăbesc să slujească. Ele nu stau la deliberări și nici nu fac liste cu argumente pro și contra. Ele acționează!…și fac asta din dragoste pentru un Isus mort.

Oh, Dumnezeule, cum ar trebui să ne responsabilizeze exemplul lor! Noi Îl cunoaștem astăzi pe Isus cel VIU, dar oare Îl slujim cu loialitatea cu care au făcut-o aceste femei pe când își pierduseră speranța că El era Mântuitorul? Mai privim noi dincolo de obstacole, de boli, de calcule matematice, de confort, la Cel care are toată puterea în cer și pe pământ?

El a creat galaxiile printr-un simplu cuvânt și a format munții în adâncuri. Cum am putea să credem că ar fi putut fi oprit de un bolovan? El încă dă pietre la o parte.

Ana-Maria Pustan

Devoționalul face parte dintr-o serie realizată de Ana-Maria Pustan și Eva Postolache pe Instagram. În fiecare zi revenim cu devoționalul scris de ele. Le puteți urmări și pe conturile lor personale de Instagram: Eva (click aici) și Ana (click aici).

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.